2 Comments

 1. Stelian Chetroiu
  August 21, 2018 @ 3:43 PM

  Ce software uri de proiectare folosesc profii de la mincu? Sketch-up + Vray? Sau cu ce program faci tu randarile la proiecte? Aveti ore speciale de invatat CAD in facultate si te ia de la 0 sau trebuie sa stii ceva dinainte? Randarile tale par destul de complexe, la nivel de firma de proiectare!

  Reply

  • Monica Cirstea
   September 11, 2018 @ 4:35 PM

   Multumesc! Pentru randarile publicate pe blog pana acum am folosit Archicad si Photoshop, pe care le-am invatat singura cu ajutorul resurselor disponibile online. Din pacate facultatea nu pune accentul pe cunostinele de software. Inainte existau cursuri obligatorii de Autocad, 3ds Max si Revit. O parte din ele sunt acum optionale. In orice caz, nu erau o forma eficienta de invatare. Profesorii nu ne impun sa folosim un anumit program, deci alegerea si deprinderea acestuia cade in sarcina fiecarui student. In anul 1 se cer doar desene de mana, plansele facute pe calculator apar in al doilea semestru din anul 2.

   In opinia mea, cu cat mai devreme deprinzi aceste cunostinte, cu atat mai bine, pentru ca lucrarile din perioada facultatii nu sunt obligatoriu limitate la temele de atelier, exista numeroase concursuri la care poti participa sau poti colabora cu firme de arhitectura si design. Cunoasterea programelor de modelare si randare iti deschide o gama larga de oportunitati. Mult succes!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *